Doelgroep Training Samenvatten

Leerlingen uit het basisonderwijs groep 7 en 8, leerlingen uit het voortgezet onderwijs en ouders/begeleiders van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs die hun zoon/dochter bijvoorbeeld zelf willen begeleiden bij het leren maken van een samenvatting.

Doel Training Samenvatten

Tijdens deze training zal de cursist de te leren stof overzichtelijk en kort leren opschrijven. Hiervoor is het o.a. noodzakelijk te leren om hoofd- en bijzaken te scheiden en signaalwoorden te herkennen. Het voordeel van samenvatten is dat de grote stukken tekst niet keer op keer helemaal opnieuw doorgelezen hoeven te worden. Bovendien wordt de lesstof tijdens het samenvatten eigenlijk al direct geleerd.

Programma Training Samenvatten

De training bestaat uit een bijeenkomst van 2,5-3 uur. Gestart wordt met het leren herkennen van sleutelwoorden en signaalwoorden. Vervolgens wordt als basis voor de uiteindelijke samenvatting een tekst gemarkeerd. Hierbij wordt aandacht besteed aan het vinden van de hoofd- en bijzaken en het vertalen van de informatie naar een goed opgebouwde en overzichtelijke samenvatting. Naast het daadwerkelijk zelf kunnen samenvatten van een stuk tekst wordt er bij volwassenen ook aandacht besteed aan ‘voordoen, samendoen, nadoen, zelfstandig doen’, omdat dit een essentieel onderdeel is bij het begeleiden van het kind. Het voordeel van samenvatten is dat de grote stukken tekst niet keer op keer helemaal opnieuw doorgelezen hoeven te worden en dat de informatie tijdens het samenvatten voor een groot deel al geleerd wordt.

Tarief

  • €100,- p.p (in groepsverband, minimaal 4 deelnemers, voor leerlingen uit het basis- of voortgezet onderwijs)
  • €45,00/uur (individueel voor leerlingen uit het basis- of voortgezet onderwijs)
  • €55,- p.p (in groepsverband, minimaal 4 deelnemers, voor volwassenen)
  • €62,50/uur (individueel voor volwassenen)

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie training samenvatten.